19.02 Family day – Workshop “Toverdrankjes en zalfjes” + Rondleiding

Geniet van een gezinsdag in de musea

Zondag 19.02.2023

– Voor kinderen: workshop voor kinderen “Toverdrankjes en zalfjes” onder leiding van een echte tweetalige heks-herboriste!
– Voor de ouders: rondleiding voor de ouders door het Erasmushuis en het begijnhof

Gezinsdagprogramma
Zondag 19.02.2023

1. Voor kinderen: workshop voor kinderen “Toverdrankjes en zalfjes”

Bericht aan alle tovenaarsleerlingen en beginnende magiërs in Anderlecht!
De Erasmushuis en Begijnhofmusea organiseren een workshop “Toverdrankjes en zalfjes” onder leiding van een echte tweetalige heks-herboriste! Uw kinderen kunnen de geheimen ontdekken van planten die genezen en voeden door zelf recepten te maken op basis van kamille, zoethout, vlierbloesem… en daarna mogen ze meenemen wat ze hebben bereid!

Ouders worden niet toegelaten, maar krijgen tijdens de workshop een rondleiding door het Erasmushuis en het begijnhof, gevolgd door klein tussendoortje voor het hele gezin. En aangezien het carnaval is, aarzel niet om verkleed te komen!

– Voor kinderen van 7 tot 12 jaar
– 14u > 16u
– 5€/kind
– Locatie : Erasmushuis, de Formanoirstraat 31, 1070 Anderlecht
– Informatie: Anne Deckers + 32 2 521 13 83
– Uitsluitend op online reservatie mogelijk tot 15.02.2023 👇

2. Voor de ouders : rondleiding door het Erasmushuis en het gerestaureerd begijnhof

Het Begijnhof van Anderlecht opent alvast eventjes, vóór de officiële opening van zijn nieuw museaal project tegen de herfst 2023, zijn deuren voor het publiek.
Tijdens deze rondleiding, kunt u ontdekken wat voor een werk er werd verricht om aan dit uitzonderlijk architecturaal erfgoed – uniek in Europa – zijn oorspronkelijke allure terug te geven.

– 5€/volwassene
– De rondleiding is alleen bedoeld voor ouders van kinderen die deelnemen aan de workshop
– Locatie : Erasmushuis, de Formanoirstraat 31, 1070 Anderlecht
– Informatie: Anne Deckers + 32 2 521 13 83