Erfgoeddag 2024

21.04.2024 Erfgoeddag / Rondleidingen

Breng een verrijkende dag door met het verkennen van ons cultureel erfgoed, begeleid door onze gepassioneerde gidsen!

Zondag 21.04.2024
10:00>18:00
Boek hier je rondleiding!👇
Gratis!
affiche Erfgoeddag 2024
Rondleiding NL van het gerestaureerde begijnhof
Boek nu!👇

14:00 en 16:00
Duur: 30′
Vertrek in het Erasmushuis

Welkom in het kleinste begijnhof van België! De twee vleugels waar ooit acht begijnen woonden, werden vorig jaar volledig gerestaureerd. De woonvertrekken van de begijnen zijn nu leeg, waardoor de schoonheid van de plek mooi tot zijn recht komt. Wie waren deze vrouwen die in gemeenschap leefden zonder hun vrijheid te verliezen? Recente studies over de begijnen van Anderlecht geven inzicht in het leven van een klein landelijk begijnhof. Volg de gids!

In afwachting van de opening van het nieuwe museum (gepland voor 2025) opent het begijnhof één zondag per maand zijn deuren voor het publiek.
Op Erfgoeddag neemt een gids je mee op een rondleiding door dit stuk lokaal erfgoed, dat uniek is in Europa.

Rondleidingen NL door het Erasmushuis en de tuinen
Boek nu!👇

13:00 en 15:00
Duur: 1:00

Volg de gids in het Erasmushuis, één van de oudste gotische huizen te Brussel. Het huis herbergde in 1521 Erasmus van Rotterdam, de “Prins der humanisten”. Het museum illustreert de geschiedenis van de renaissance aan de hand van schilderijen, prenten en originele drukken van Erasmus. Achter het museum, zijn de Tuin van geneeskrachtige planten en de Filosofische tuin lustoorden om van te genieten en van te leren.