Sporen van het verleden

Rondleiding

Béguinage d'Anderlecht : Le bollewinkel

In het Erasmus vormen antieke meubelstukken, kunstwerken en boeken de concrete sporen van een zeer aanwezig verleden. Het Begijnhof met zijn gereconstrueerde kamertjes laat toe om een beeld te krijgen van de levenswijze van de Brusselaars uit de vorige eeuw.

Zo kunnen de leerlingen onder begeleiding van een gids kennismaken met het gedachtegoed van Erasmus, de legende van Sint-Guido en de geschiedenis van de begijnen.

.

Voor de leerlingen van het 4de tot het 6de leerjaar lagere school
Duur:
1 uur Erasmushuis
Anderhalf uur Erasmushuis & Begijnhof
Tarieven:
Eén museum 70 € + toegangsprijs 1,25 € p.p.
Beide musea 80 € + toegangsprijs 1,25 € p.p.
De toegang tot het museum is gratis voor de leerlingen van de scholen in Anderlecht.
Covid-19: om de verspreiding van het virus te voorkomen, zijn de bezoeken tijdelijk beperkt tot 15 leerlingen per gids. Drie groepen kunnen tegelijkertijd de rondleiding volgen, met verschillende vertrekpunten (tuinen, Erasmushuis, Begijnhof).
Onze musea zijn toegankelijk voor iedereen. Mochten de kosten van een extra gids een probleem zijn, neem dan contact met ons op, wij zoeken graag naar een oplossing.
Info en reservaties
+ 32 2 521 13 83